Jan Willem IJsseldijk: geknipt als advocaat

13/12/17

Regelmatig zetten wij een lid van WTC Rotterdam Business Club in de spotlights. Dit keer advocaat Mr. Jan Willem IJsseldijk van Peeters IJsseldijk Advocaten uit Rotterdam. Wij zijn benieuwd naar zijn achtergrond, drijfveren en uiteraard wat hij zou kunnen betekenen voor u. 

Kappersvak tot advocatuur
Jan Willem IJsseldijk: “Mijn carrière pad is vrij bijzonder verlopen. Ik kom uit een eeuwenoud kappersgeslacht uit Deventer en omgeving. Na alle kappersdiploma’s te hebben behaald en enige tijd als kapper te hebben gewerkt besloot ik anders en ben ik aan mijn opleidingen begonnen. Voor de studie verliet ik Deventer en ontdekte ik Rotterdam. Uiteindelijk studeerde ik 25 jaar geleden af aan de Erasmus Universiteit en ben ik de advocatuur in gegaan. Inmiddels bestaat ons bedrijf dus ook al bijna 25 jaar!” 

Specialismen
“Ons kantoor, dat ik samen met collega advocaat Mr. Piet Peeters run, legt zich onder meer toe op het ondernemingsrechtelijke civiele contractenrecht, waaronder bijvoorbeeld het arbeids- en huurrecht, bankrecht en rechtsgebieden die verband houden met bijvoorbeeld agentuur- en distributieovereenkomsten en allerhande zakelijke geschillen. Wij verrichten hierbij zowel advieswerkzaamheden als procesaangelegenheden. Het gaat goed met ons kantoor, wij kijken momenteel rond voor het aantrekken van een nieuwe collega.”

Vleugels in het weekend
“Wat mij persoonlijk kenmerkt is wellicht mijn passie voor vliegen. Ik ben lid van Vliegclub Rotterdam, met kleine toestellen vliegen wij regelmatig boven Nederland, België, Engeland en Frankrijk. Ik vind het heerlijk om op deze manier mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen. Dat doe ik overigens ook graag door middel van hardlopen. Ik ben aangesloten bij de Rotterdam Running Ambassadors, wij nemen jaarlijks deel aan de Rotterdam Marathon en een buitenlandse run. Onlangs liepen wij nog mee met de marathon van Lissabon. Na het afleggen van de 42,195 kilometer voel ik mij voldaan en totaal gereset.“ 

www.peetersijsseldijk.nl

 

 

 

Privileged members: